Webáruház: nyári, téli, négyévszakos gumi a webshopban

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
fb kosar Kosár: 0 tétel

Autogumi keresés méret alapján:

pl: nyárigumi - Michelin - 245/55/R16
Gumiabroncs keresés menete: A megfelelő autógumi kiválasztásához, adja meg először gépjárműve típusát, válassza ki milyen évszaknak megfelelő gumiabroncsot keres, szűkíthet az abroncs gyártójára és válassza ki kívánt szélességű, magasságú, és átmérőjű autógumit. A webáruházban a legtöbb nyárigumi és téligumi megtalálható.

Magyar főiskolás diákok sikere

Az előkelő 7. helyen végzett Megalux nevű járművével  a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának  csapata a napelemmel meghajtott autóknak  a világ legnagyobb versenyén 2015-ben a Bridgestone  Wold Solar Chellenge versenyén  Ausztráliában. A verseny kritériuma volt, hogy az elinduló mind a 46 csapatnak 300 km kellett megtenniük az általuk kifejlesztett és meg épített autokkal. A kecskeméti fiatalok sikere azért is volt olyan kiemelkedő, mert először vettek részt a világ egyik legnagyobb abroncsgyártója a Bridgestone álltal támogatott világversenyen. A vetélytársakat megelőzve a magyar csapatnak sikerült 43 óra is 4 perc alatt teljesíteni a 3022km hosszú távot. A versenyt a holland csapat Neun Solar team névre keresztelt járművel nyerte 37 óra és 56 perc idővel. A Bridgestone Magyarország szakemberei nagyon örülnek a magyar csapat sikerének és ismét nagy elismertséget hoztak a főiskolának, hazánknak.  A  csapat járművére  a személyautó méretektől eltérően a Bridgestone   speciálisan erre az autóra  gyártott gumiabroncsot  95/80R16 méretben .AZ Ecopia Ologic ami teljesen kiállta a verseny alatti erő próbát. A 4 gumiabroncs súlya összsúlya meglepő módon alig haladta meg az 5 kg-t. A Ecopia Ologic  gumiabroncs speciálisan aránylag nagy átmérővel, és keskeny futófelülettel rendelkezik,ami az abroncs deformálódást csökkenti és a gördülési ellenállása így az energia veszteség is  csekély. A gumiabroncs kis mérete ellenére ugyanolyan biztonságot nyújt mint a hagyományosan használt gumik. Ezt a technológiát a Bridgestone más a járművek abroncsainak gyártása során is használja elsősorban az elektromos, környezetbarát meghajtású BMW i3 városi modellhez, Ecopia EP 500 névvel. A Bridgestone is fontosnak tartja,hogy a közeljövőben 2050 –re forgalomba kerülő gépkocsik az alternatív meghajtás mellett olyan gumikon fussanak, amelyek környezetbarát anyagból készülnek és ezáltal  a környezetre gyakorolt hatásaik is kedvezőek.

A Bridgestone gumigyár szakemberei elmondták, hogy 2050 re minden általuk gyártott gumiabroncs a 100%-ban olyan anyagokból készüljön, ami fenntartható módon előállított.

2016.02.21.

Vissza a hírekre

Kérdése van, hívjon minket

+36 36/414-805
booking

Miért érdemes nálunk vásárolni?

 • Point-s
 • Nagyker árak, nehéz nálunk
  olcsóbbat találni.
 • Megbízható webáruház.
 • Több mint 25 éves szakmai
  tapasztalattal állunk
  rendelkezésére.
 • Gyors és probléma mentes
  szállítás.
 • Garanciát vállalunk
  abroncsainkra.
 • Kátyugaranciás abroncsok
  széles választéka nalunk.