Gumiabroncs webáruház, nyári gumi, téli gumi a webshopban

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
fb kosar Kosár: 0 tétel

Autogumi keresés méret alapján:

pl: nyárigumi - Michelin - 245/55/R16
Gumiabroncs keresés menete: A megfelelő autógumi kiválasztásához, adja meg először gépjárműve típusát, válassza ki milyen évszaknak megfelelő gumiabroncsot keres, szűkíthet az abroncs gyártójára és válassza ki kívánt szélességű, magasságú, és átmérőjű autógumit. A webáruházban a legtöbb nyárigumi és téligumi megtalálható.

Felszerelési javaslat

Az idei évben a naptárban lévő dátum ellenére igen korán beköszöntött a jó idő. Az autó tulajdonosoknak is legyen ideje a nagy sorban állás előtt ellenőrizni a télen leszerel nyári gumiabroncsaikat, hogy esetleg nem-e kopottak vagy öreg a felszerelni kívánt előző évi abroncsaik.

A gumik állapotára fontos nagy figyelmet fordítani, hiszen a rossz lekopott gumiabroncs a szárazabb időben sem biztonságos. A magyarországi szabvány igaz a nyári gumik esetében 1.6 mm futófelület engedélyez. Az autósok ezt nem veszik eléggé komolyan, hiszen egy nagy sebességű autóval lekopott gumiabronccsal a féktávolság nagy mértékben megnőhet, nem beszélve arról ,hogy a kanyarodási szög esetében a gumiabroncsra ható oldal erő a gépjármű kisodródását eredményezi. A lefutott kopott a gumiabroncsok a nedves felületen sem mutatnak nagy kapaszkodó képességet hiszen e mintaárok nem tudja kivezetni az úttesten felgyülemlett vizet és elvezetni azt oldal irányba. A kisebb mintával a  gumiabroncs úttesttel való gördülési súrlódási tényezői is megváltoznak.  Tehát a gumiabroncs felszelése előtt minden esetben érdemes nagy figyelemmel eljárni a gumiabroncs állapotát illetően. A szakemberek nem azért mondják, hogy minél több gumiabroncsot értékesítsenek, hanem már tapasztaltból milyen mértékben megváltozik a tapadás a lekopott gumikat használó gépkocsik esetében. Lehet, hogy jó gumiabroncsokkal elkerülhető egy baleseti szituáció. Érdemes tehát nem csak a pénztárcára gondolni, hiszen egy olcsóbb új gumiabroncs is sokkal jóbb mint egy drágább de már lefutott.  Szakszerű tárolás esetén a nem használt abroncs 5 évig mindenképpen újnak tekinthető, azaz felszerelhető. Nem kell megijedni, ha 2019-ben 2016-os gumiabroncsot szeretnének felszerelni az autónkra. De már nem javasolt használt abroncsban a 6-8 évnél idősebbet felszerelni az autónkra, hiszen az már ki volt téve az időjárás viszontagságainak, illetve a néhol rossz útviszonyoknak. Ebben az esetben már egy új abroncsot célszerű vásárolni. A cserét mindig szakszervízben végeztessük és ajánlatos mindig a kerekek centrírozását is elvégeztetni, mert ott szemrevételezik felszereléskor és ott ki is javítják az esetleges hibákat, de minden képen tájékoztatnak azok állapotáról. Érdemes még szezononként megcserélni a gumiabroncsokat a hajtott kerekeken.

2019. 03. 11.


Vissza a hírekre

Kérdése van, hívjon minket

+36 36/414-805
booking

Miért érdemes nálunk vásárolni?

 • Point-s
 • Nagyker árak, nehéz nálunk
  olcsóbbat találni.
 • Megbízható webáruház.
 • Több mint 25 éves szakmai
  tapasztalattal állunk
  rendelkezésére.
 • Gyors és probléma mentes
  szállítás.
 • Garanciát vállalunk
  abroncsainkra.
 • Kátyugaranciás abroncsok
  széles választéka nalunk.