Webáruház: nyári, téli, négyévszakos gumi a webshopban

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
fb kosar Kosár: 0 tétel

Autogumi keresés méret alapján:

pl: nyárigumi - Michelin - 245/55/R16
Gumiabroncs keresés menete: A megfelelő autógumi kiválasztásához, adja meg először gépjárműve típusát, válassza ki milyen évszaknak megfelelő gumiabroncsot keres, szűkíthet az abroncs gyártójára és válassza ki kívánt szélességű, magasságú, és átmérőjű autógumit. A webáruházban a legtöbb nyárigumi és téligumi megtalálható.

Aquaplaning

Aquaplaning  (vízen való felúszás). Ez a tényező a gépjármű vezetésének  egy  fontos , valóságos,  de sokszor láthatatlan veszélye. Sok alkalommal elfeledkeznek a gépjármű vezetők,hogy az autó és a talaj közötti kapcsolatot  a gumiabroncsok biztosítják A jó mintázatú gumiknál a vízen való felúszás esélye jóval   kisebb  mint a kopottabb abroncsok használatakor. A mélyebb barázdával rendelkező gumik a talajról akár több liter vizet is képesek kivezetni a minta árkaikon keresztül. A jelenség akkor következik be amikor már a gumiabroncsok és a talaj közötti vizet már nem lehet kiszorítani. Ez a vízoszlop addig  növekszik  amíg az  abroncsok  nyomása kevesebb lesz a mint a gumiabroncsok maguk előtt tolt vízréteg nyomásánál. A talajon megszűnt a  tapadás  emiatt a kerekek megcsúszhatnak, így elveszíthetik irányíthatóságukat , fékezhetőségüket. Ennek következtében nem lesznek képesek reagálni  semmien  kormány mozdulatra sem. A gépjármű irányíthatatlanná válik és elkezd  csúszni,  vagy pörögni. A jelenség,  nagymértékű  veszély helyzet lehet még a gyakorlott autóvezető számára is.

A gumiabroncsok  sűrű  1-2 heti  belső nyomásának ellenőrzésével  megelőzhetőbb mert ha az előirt gyári értékeknél  20-30% kisebb a nyomás  veszély nagy mértékben  megnől a  vízen való felúszás esélye.  

A gumiabroncsokat profil(minta árok)  mélységét szemrevételezéssel  vagy szakemberrel  ellenőrizzük ellenőriztessük  le  a  mélyebb profilú abroncsok felúszási esélye is  kissebb.

Amikor  vizesebb,  esősebb útviszonyok között   autózzunk  a sebességet az útviszonyoknak megfelelően válasszuk meg.

A gumiabroncsok a gépjármű fontos szerkezeti egysége így erre is fordítsunk kellő figyelmet, mert a jó gumiabroncsokkal és a kellő sebesség  megválasztásával  a baleset veszély is jóval kisebb. 


Vissza a hírekre

Kérdése van, hívjon minket

+36 36/414-805
booking

Miért érdemes nálunk vásárolni?

  • Point-s
  • Nagyker árak, nehéz nálunk
    olcsóbbat találni.
  • Megbízható webáruház.
  • Több mint 25 éves szakmai
    tapasztalattal állunk
    rendelkezésére.
  • Gyors és probléma mentes
    szállítás.
  • Garanciát vállalunk
    abroncsainkra.
  • Kátyugaranciás abroncsok
    széles választéka nalunk.
MPL