Gumiabroncs webáruház, nyári gumi, téli gumi a webshopban

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
fb kosar Kosár: 0 tétel

Autogumi keresés méret alapján:

pl: nyárigumi - Michelin - 245/55/R16
Gumiabroncs keresés menete: A megfelelő autógumi kiválasztásához, adja meg először gépjárműve típusát, válassza ki milyen évszaknak megfelelő gumiabroncsot keres, szűkíthet az abroncs gyártójára és válassza ki kívánt szélességű, magasságú, és átmérőjű autógumit. A webáruházban a legtöbb nyárigumi és téligumi megtalálható.

Abroncs használati ötletek

1. Gumiabroncs vásárlás Abban az esetében amikor csak 2 új gumiabroncsok vásárlására cseréjére van lehetőség akkor a gumiabroncsokkal foglalkozó szakemberek szerint a jobb magasabb profilmélységű gumikat mindig a második vagyis a hátsó tengelyre kell felszerelni, a kopottabb rosszabb gumiabroncsokat az első tengelyre  A gépjárművek  tengelyének  milyen a meghajtása  első vagy hátsó kerék meghajtású a gépjármű ebben az esetben nem kell figyelembe venni .A  gépjármű biztonsággal szakemberek szerint a hátsó tengelyen lévő jobb gumiabroncsok megakadályozhatják a  gépjárművek úgynevezett kitörését az egyenes síktól való oldalirányú elmozdulást.

2. Abroncs pozíció  A gépjárművökön elhelyezkedő gumiabroncsok helyét az egyenletes kopások miatt érdemes  5-10 ezek kilométer megtétele után cserélni,a  gyártói előírásokat betartva . A gépjármű használati útmutatójában gyakran szerepel  a gumiabroncsok megcserélésének km futás arányában való idejének ajánlott időpontja  .Ezekkel az  apróbb trükkökkel akár 20% futásteljesítmény növekedést is elérhetünk.

3. A légnyomás ellenőrzése.  Mivel a gumiabroncsok  az autó súlyának és egyéb terheléseket is hordoznia kell így erre is nagy figyelmet kell fordítani. A helytelenül megválasztott nyomás értékeket a gumik kopását is eredményezhetik így hamarabb elkopnak. A nyomás értékeket 2-3 hetente ajánlott megnézni és a gépjármű gyártójának előírásait betartani. a nagyobb terhelés és autópályán huzamosan  történő közlekedés esetén nagyobb nyomás meg választására  van szükség. Amikor a nagyobb terhelés már nem szükséges akkor állítsuk vissza az előírt nyomásokra   A  nyomás értékek beállítását mindig úgynevezett hideg abroncsoknál kell elvégezni. Ez azt jelenti ,hogy az indulástól  kb. 2 km –en belül ha van lehetőség  ellenőrzésre beállításra. A téli kerekek esetében az előírt nyomásnál 0. 2 bárral nagyobb értéke fújjuk,hogy az abroncsok az üzemi nyomásukat  hamarabb elérjék.

4. Az gumiabroncsok szélessége A vásárlásnál két szempontot kell figyelembe venni,hogy a gyári első szerelésnek megfelelő méretet válasszunk. Ha más kiváltó szélesebb   méretet szeretnénk  annak a átmérőben  azonos  méretűnek kell lenni a gyárival . Vannak egyedi esetek amikor a gépjármű gyártója a gépkocsira több méretet is enged felszerelni A szelesebb alacsonyabb profilú gumik  azért sérülékenyebbek és az utazási komfort érzetünket is befolyásolja  de a  gépjármű fékútja lerövidül. A téli gumiabroncsok esetében szokásos,hogy gyári szélességű  alacsonyabb profilú gumikat  azonos átmérőjű  de keskenyebb ballonosabb oldalfalú gumikra cserélik ezzel igaz a fékutunk is meg változik.

5. A  szelep A kerék tárcsa tartozékának fontos szerkezeti egysége. A gumiabroncs belseje és a szeleptűn keresztül  történő levegő érték beállításának fontos eszköze. A rossz szeleptű és a szelepház miatti levegő vesztésből eredő  baleseti kockázat is nagyobb. A gumiabroncs szerelésekor a keréktárcsáról való leszerelésekor a  szelepházat  mindig cserélni kell. A nagyobb sebességű abroncsok használatakor fém szelepházat   ajánlott használni. ugyanis a nagyobb sebességnél a szelep deformáció kisebb. és így a levegő vesztés esélye is kisebb. A kerék forgása következtében a centrifugális erő hatására a szelepre ható súly lehet akár 2-3 kg is. 


Vissza a hírekre

Kérdése van, hívjon minket

+36 36/414-805
booking

Miért érdemes nálunk vásárolni?

 • Point-s
 • Nagyker árak, nehéz nálunk
  olcsóbbat találni.
 • Megbízható webáruház.
 • Több mint 25 éves szakmai
  tapasztalattal állunk
  rendelkezésére.
 • Gyors és probléma mentes
  szállítás.
 • Garanciát vállalunk
  abroncsainkra.
 • Kátyugaranciás abroncsok
  széles választéka nalunk.